keskiviikko 27. elokuuta 2014

Nähdä Napoli ja jatkaa lohkovaiheeseen.

Illan ottelu on jo 80:llä minuutilla. Athletic Club 3 - Napoli 1. Uusi San Mamesin stadion on tupaten täynnä ja meininki välittyy jopa television ja selostuksen läpi. Athletic Club on pelannut varsin hyvin ja ratkaisua olisi odottanut jo ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan alussa Athletic kuitenkin nukkui ja Napoli pääsi heti sen alkuun tekemään maalin. Athtletic jatkoi lievää painostamista ja sillä oli hyvä vaihe päällä, kun selvästi harjoitellusta kuviosta, jossa kaksi miestä torppasi Napolin puolustuksessa Adurizin vapaaksi rangaistusalueella, tämä sai pallon suoraan Muniain kulmasta ja teki kylmän viileästi täysin vapaana tasoituksen. Seuraavat maalit olivat Napolin puolustuksen "En usko näkemättä" - tasoisia töppäyksiä. Ensimmäisen käytti Aduriz hyväkseen tehden tyhjiin ja toisen juuri kentälle tullut Ibai Gomez Adurizin avustuksella. Jos nämä löytyvät huomena Youtubesta, niin voin laittaa ne tänne.

Uusi systeemi Mestareiden liigassahan on, että tässä pudotusvaiheessa pyritään saamaan myös ns. pienempiä jalkpallomaita lohkovaiheeseen mikä selittää sen, että Napolin ja Bilbaon tasoiset joukkueet ovat tässä vaiheessa vastakkain.

Lopputulos: Athletic Club 3 - Napoli 1.

Athletic Club siis menee Mestareiden liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 4  - 2. Mainittakoon, että Napolin aloituksessa oli yksi (1) italialainen pelaaja. Joukkue vilisee eri maiden maajoukkuemiehiä, joten se on varmasti kova Euroliigassa, jos se vain viitsii. Athletic Clubin pelaajista suurin osa on omia kasvattteja ja kaikki vähintään baskilaista syntyperää. En enää jaksa toistaa miksi tämä on hyvä juttu, mutta toteanpa vain, että jalkappalloon pitäisi saada enemmänkin paikallisuuden henkeä. Joten toivotaan ja uskotaankin vahvasti, että Athletic Club vielä kamppailee Mestareiden liigan voitosta aivan vakavasti. Yleisön pelin päätyttyä laulaman Athletic-hymnin perusteella joukkueen voittaminen uudella San Mamesilla on vaikeaa mille tahansa joukkueelle.

Espanjan liigan kausihan alkoi 0 - 1 vierastappiolla Malagalle, mutta kun on 3 peliä viikossa, niin niistä voitetaan vain ne tärkeimmät, joten ei masennuta siitä. Seuraava ottelu on kotiottelu Levantea vastaan ja siitä voi aivan rauhassa odotella muutaman maalin voittoa. Palataan asiaan ennen sitä.