maanantai 2. toukokuuta 2011

A La Bin Bon Ban!

Illan ottelu on siis Espanyol - Athletic Club. Atletico Madrid voitti Deportivon vieraissa 0 - 1 ja Sevilla UD Almerian 0 - 1, joten ne menivät taulukossa viidenneksi ja kuudenneksi yhdellä pisteellä Athleticin ohi. Espanyol seuraa näitä kahdeksantena kuusi pistettä Athleticia jäljessä. Vierasvoitto tänään korjaisi tilanteen oikeudenmukaiselle tolalle. Athtletic Club on lähettänyt Barcelonan spaniardivalloittajia vastaan seuraavan miehistön:

Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain, Ekiza ja Urko Vera
Mikä tekee voitosta täysin mahdollisen, tietenkin.

Valmistauduin ottelun seuraamiseen nukkumalla pari tuntia. Sen tarkemmin tapahtumien ympäristöä kuvailematta näin unta, että silmälasini hajosivat. Olin tästä ensin surullinen, mutta sitten huomasin, että niillä näkee aivan yhtä hyvin, kuin jos ne olisivat olleet ehjät, joten päättelin unessa nerokkaasti kuinka on ihan sama ovatko lasit ehjät vai rikki, jos niillä näkee. Tulkitsen tämän niin, että vaikka illan tuomari José Antonio Teixeira Vitienes olisikin puusilmäinen se ei juurikaan tule menoa haittamaan. Lupaava mies Santanderista on tähän mennessä tuominnut vain yhden Athletic Clubin ottelun ja se oli voitokas, eli hänellä on mahdollisuus kasvattaa itselleen historian kunnioittamaa tilastoa välttämällä tappioita.

Ottelu alkaa siis kello 22:00 Suomen aikaa. Kokoonpanot julki varmaankin puolisen tuntia ennen peliä.

Koska jalkapallo on myös politiikkaa esitän tässä ratkaisun hallitusneuvotteluihin: Katainen kysyi kantaa Suomen jo tekemiin sitoumuksiin väliaikaisen vakuusrahaston suhteen. Edellinen hallitus on nyt eduskunnan niukka vähemmistö ( 98 edustajaa ) joka ilman muuta on tekemiensä sopimusten takana. Entisestä oppositiosta pitäisi siis saada muutama ääni ja se olisi siinä. Asian voi siis siirtää eduskunnan ratkaistavaksi. Mikäli väliaikaiseen vakuusrahastoon sitoutumiseksi tehty sopimus menee siellä läpi niin sitten menee, ellei mene niin neuvottelut uusiksi. Näin se kävisi, ja hallitusneuvotteluissa voitaisiin mennä tämän ainakin julkisuudessa jumittavalta vaikuttavan kysymyksen yli.

Urko Vera ei pelaa.

Shokkiuutisena ennen alkuvihellystä todettakoon, että Athleticilla on jälleen uusi vierasasu. Kun antaa pirulle pikkusormen jne... No tämä on kuitenkin vihervalkopunainen, eli baskilipun, ei sponsorin värit.

Reilut 35 minuuttia ja 1 - 0. Espanyolin maali tuli ollessani parvekkeella tupakalla. Kyseenalainen maali hidastusten mukaan. Puusilmäisistä tuomareista on siis ehkä haittaa? Muuten peli on ollut vierasotteluksi aika hyvää Athleticin, hyökkäävää hallintaa. Tosin Espanyolilla on ollut ajoittaisi säkäpaikkoja.

42 minuuttia ja Susaeta teki kauden ensimmäisen maalinsa hienosti ansaitsemastaan vapaapotkusta aivan rangaistusalueen rajalta. 1 -1.

Puoliaikatulos: Espanyol 1 - Athletic Club 1. Aivan loppuhetkillä tuomarit jättivät aivan oikein tuomitsematta mahdollisen rankkarin Espanoylille. Kyllähän maalivahti saa vähän kampata. En menisi veikkaamaan mitään vaihtoja tässä vaiheessa. Athleticilla ei yhtään varoitusta, Espanyolilla yksi.

Llorente tuli sisään ja Iturraspe ulos. Eli lisää hyökkäysvoimaa Muniain tippuessa keskikentälle.

Jokseenkin selkeästi rikkonaisemmin ja huonommin sujuneet toisen puoliajan ensimmäiset kymmenen minuuttia Athleticin kannalta. Tämä on ollut Espanyolin jatkuvaa kulmapotkua melkein. Ja Toquero vaihdettiinkin samantien Pablo Orbaiziin. Jospa vaikka saataisiin palloa hyökkääjillekin.

Ei pitäisi ennustella mitään. 65 minuuttia pelattu ja Athletic teki jo kolmannen vaihtonsa: Ustariz kentälle ja Muniain penkille. Lisää puolustusvoimaa siis.

76 minuuttia ja 2 - 1. Aivan ansaittu maali sillä Athletic on ollut aivan yössä tämän toisen puoliajan.

Lopputulos Espanyol 2 - Athtletic 1. Vierastappio mikä vierastappio. Ei vielä mitään dramaattista kuitenkaan. Tilanne viidennen ja kuudennen tilan suhteen:

4. Villarreal 60
5. Atletico Madrid 52
6. Sevilla 52
7. Athletic Club 51
8. Espanyol 48
9. Levante 43

Seuraavan kierroksen ottelut: Athletic Club - Levante; Atletico Madrid - Malaga C.F; Sevilla - Real Madrid; Barcelona - Espanyol. Näistä Athletic Club - Levante alkaa lauantaina 7.5. kello 19:00 Suomen aikaa.