tiistai 1. syyskuuta 2009

Hyvä pointti

En osannut käyttää tätä The Fourth Checkraisen valaisemaa näkökulmaa Homma-foorumin aborttikeskustelussa, koska olen hippi ja omaksuin itse rauhallisesti katolisen kirkon kannan koko kysymykseen. Vaikka se ei tietenkään ole "oma" kantani voisin aika rehellisesti ja vilpittömästi kannattaa sitä, joten siinä mielessä mitään vahinkoa ei tapahtunut.

Tuossa postauksessa potentiaali käsitetään ilmeisesti pääasiassa jonkinlaiseksi yhteiskunnalliseksi potentiaaliksi. Yhteiskunnallisessa mielessä abortti ja ehkäisykin ovat yksilötasoa laajemmin merkityksellisiä. Minulla ei nyt ole mitään varmaa tilastotietoa, mutta väittäisin seuraavaa: ehkäisyvälineiden kehitys ei ole vähentänyt sen enempää abortteja kuin sukupuolitautejakaan ja toisaalta abortin ja ehkäisyvälineiden salliminen ei ole vähentänyt suhteessa juuri lainkaan syntyvyyttä niin sanotun sosiaalisen alaluokan keskuudessa mikä nyt on ollut ainakin julkilausumattomana toiveena silloin, kun abortti sallittiin.

Tai Suomessa tuo ei ehkä vielä päde samalla tavalla kuin suuressa maailmassa. Suomessa hedelmällisin ihmisryhmä ovat kaiketi lestadiolaiset ja monessa mielessä he myös ovat yhteiskunnan kermaa. Kunnon ihmisiä.

Joka tapauksessa näkisin katolisen kirkon kannan siinä mielessä hyvänä, että se on vilpittömän kiinnostunut sosiaalisen ( ja kognitiivisen ) alaluokan - inhoan näitä luokkia, mutta en nyt jaksa vääntää tekstiä - moraalista ja näkemyksistä, sekä tarjoaa mallin hyvään elämään ja jonkinlaiseen henkiseen ryhtiin. Liberaalit - tuossa The Fourth Checkraisen esittämässä jenkkimielessä siis - taas jättävät alaluokan näissä kysymyksissä täysin oman onnensa nojaan. Liberaalit jopa omaksuvat ja matkivat alaluokkien elämäntapoja ollakseen jännästi - mutta samalla turvallisesti - kovia.

Tulos on, että alaluokat lisääntyvät suhteessa enemmän kuin yläluokat, koska sosiaalinen siirto tapahtuu niin, että yläluokat omaksuvat alaluokkien elämäntapoja ja toisaalta lisääntyvät vähemmän. Tuohon anglojen linjaan Suomi voisi hyvin tehdä eräänlaisen "kiinalaisen" poikkeuksen, koska Suomi ei pohjimmiltaan ole luokkayhteiskunta, mutta valitettavasti Suomi - tai sen kapea "eliitti" - nyt haluaa olla sellainen, edes potentiaalisesti.

Ei kommentteja: