sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Valladolid

On naurettavaa kirjoittaa jostain Valladolidista. Mikä se on, kysyy varmaan moni. Eikä aiheetta. Valladolid on kuitenkin ohi kiitävän hetken tässä universumissa jotain yllättävän suurta, sillä se pelaa tänään jalkapallo-ottelun Athletic Club Bilbaoa vastaan San Mamesin stadionilla. Ottelu alkaa kello 18:00 Suomen aikaa.

Tässä vaiheessa ottelusta tiedetään vain, että tuomarina on Rubinos Perez, jonka ollessa tuomarina Athletic on tällä vuosituhannella voittanut viisi ottelua, pelannut tasan kaksi ja hävinnyt kaksi, joista molemmat Sevillaa vastaan. Vaikuttaa siis tasapuoliselta ammattimieheltä, joka kuitenkin tuntee jonkinlaista lukkarinrakkautta Andalusiaa kohtaan. Ja se tietenkin tiedetään, että minkäälaista streamia ottelusta tuskin tulee mistään.

On se nyt yhtä perkelettä, että edes Athleticin sivujen Live Match ei toimi tai ainakaan listaa kokoonpanoja ennen ottelua. Ehkä näinä kapitalismin aikoina joku juniori kipittää sinne koneelle kirjoittamaan, jos vaikka tulee maali. Tiedä häntä. Livescore toimii, mutta se nyt on lähinnä vedonlyöjille, eikä sitä viitsisi kunnon luterilaisena suosia. Eikä se kerro kuin maalit ja varoitukset.

Urheilukanavakin näyttää jotain mitätöntä Ranskan liigaa. Ketä kiinnostaa? Kanava voisi tehdä historiallisen tempun ja viedä kamerat ottamaan jatkuvaa livekuvaa San Mamesilta, mutta ei. Nykyään ei osata mitään. Athleticin johto voisi sekin mennä itseensä: Mitä järkeä ottaa sponsori ja pilata hyvät peliasut sen logolla, ellei edes pystytä pitämään verkkopalveluja kunnossa. Tää on niin tätä.

Livescoren mukaan Gurpegi ja Iraola ovat saaneet varoitukset, joten he nyt ainakin ovat kentällä. 42 minuuttia pelattu eikä muuta Livescoren kirjaamaa ole tapahtunut.

No on Athleticin sivuilla sentään kokoonpano. Otteluseuranta vain ei toimi. Kentällä ovat siis:

Atheletic Club 0 - Valladolid 0

Llorente on tehnyt maalin 50 minuutin kohdalla. Tuosta voisi päätellä, että Athletic pelaa hyökkäävää peliä, tai sitten ei.

Ja 80 minuutilla Iraola pisti täysin oikeutetusti tuomitun rangaistuspotkun maaliin. Tilanne 2 - 0.

Lopputulos: Athletic Club 2 - Valladolid 0

Mitä tästä nyt sanoisi, kun informaatiota ei ole Livescorea enempää. Ehkä sen, että kunto on ainakin kohdallaan, koska maalit tehtiin loppua kohden, eikä toisella puoliajalla tullut kuin yksi varoitus, jonka otti Iturraspe, joka syystä tai toisesta oli vaihtopenkiltä otettu kentälle. Ja tietysti voi sanoa sen, että kun informaatiota on vähän, niin on helppo kirjoittaa pitkästi :)

Henkisesti varmasti tärkeä voitto. Kauden alussa voi helposti jäädä kierteeseen, josta nouseminen on vaikeaa. Nyt olisi tärkeää, että Ahtletic olisi alusta asti pelaamassa sijoituksista kuuden parhaan joukossa, eikä vasta loppukaudesta nousemassa sinne.

Sarjataulukkoa en rupea tällä kertaa ennustamaan, vaan spammaan sen vasta, kun iltaottelut on pelattu.