tiistai 23. lokakuuta 2007

Kanava

Pitäisi varmaan tilata Kanava, koska siitä nykyään kuulee juttua luotettavilta tahoilta aika usein. En tiedä onko se nyt se suomalaiskansallinen ja konservatiivinen lehti, mutta voisi kaiketi olla. Rautakirjan lehtipisteet ja Suomalainen kirjakauppa eivät sitä jostain syystä myy.

Seiko Eskolan kirja Historian kuolema ja kulttuurien taistelu on erittäin hyvä. Suomalainen älymystö sekoilee ehkä liikaa kuvitellessaan, että humanistisissa tieteissä olisi pakosta jotain teknisiä yksityiskohtia joita pitäisi jauhaa aamusta iltaan ja tuottaa siksikin niin paljon silkkaa tuubaa. Selkeät, edes jonkinlaista kokonaisnäkemystä heijastelevat tekstit loistavat poissaolollaan. Eskolan kirjassa niitä on, mikä jo yksistään tekee siitä ihan merkittävän suomalaisen teoksen.

Muuten olen sitä mieltä, että Kymijoen kanava on rakennettava.

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kanavan juttuja eivät pääsääntöisesti kirjoita journalistit vaan eri alojen huippuasiantuntijat, joiden taso on tietysti alasta riippuvainen.

Journalisteilla lyhytjännitteisyys, sensaatiohakuisuus, ryhmän paine ja puutteellinen yleissivistys tarkoittaa yleensä heikkotasoisia, pinnallisia ja asenteellisia juttuja.

Mielestäni journalistien koulutus pitäisi lopettaa.

Dr. Doctor kirjoitti...

Puhuit ympäri, kokeilu alkakoon...

Olisi hauska tietää saako postauksesi aikaan näkyvän tilauspiikin...

Jukka Aakula kirjoitti...

En tiedä kuinka tärkeä asia rotukysymys on - mutta kuten myöhemmästä IDA:n postauksesta huomaa suuri joukko suomalaista "intelligentsijaa" haluaa ainakin sanoa mielipiteensä siitä.

Kanava oli todennäköisesti ensimmäinen lehti joka käsitteli aihetta laajasti joskus 90-luvun toisella puoliskolla. (Toki ei pidä myöskään unohtaa HS:n tiedetoimittajia jotka kirjoittivat koko sivun varsin objektiivisen arvostelun Rushtonin kirjasta 90-luvun lopussa - ja puolustivat älykkyystutkimusta Vanhaseen kohdistuneen ajojahdin aikoihin, jota johti kuuluisa totalitäärisyyden innokas ihailija Mikko Puumalainen. )

Kanava uskaltaa ottaa vaikeita asioita esille. Kanavan tausta on jossain AKS:n maltillisemmassa siivessä. Kanavan nimihän oli aiemmin Suomalainen Suomi.

Kanava on edelleen konservatiivinen ja suomenmielinen lehti mutta antaa antaa kyllä tilaa myös vasemmistolaisesti ajatteleville.